Fogadjátok szeretettel ezt a különlegesen finom mézeskalács receptet Rovó Kriszti, a @a_mezislany jóvoltából.
Én így készítem a mézeskalács tésztám🍪
135 g porcukor
150 g vaj
165 g mézkéshegynyi fűszerek (szegfűszeg, fahéj, gyömbér)
2 db egész tojás
reszelt narancshéj
késhegynyi szódabikarbóna
640 g liszt
Elkészítés:
Átszitált porcukrot a keverőtálba rakjuk, a szobahőmérsékletű puha vajjal, hozzá csurgatjuk a mézet. Csipet fűszereket beleszórjuk. ( személy szerint én ezeket a fűszereket kedvelem, de ez ízlés szerint rakjátok :) ).
Robotgépbe a krém keverő fejjel elkeverem, és hozzáadom az egész tojásokat egyenként. Itt én magasabb fokozatra szoktam picit kapcsolni, hogy egyneművé keverje.
Ezután belerakjuk a reszelt narancshéjat, ami véleményem szerint kihagyhatatlan ízt ad hozzá :)
Itt kicseréljük a dagasztó fejre.
És nem utolsó sorban pedig az átszitált lisztet kanállal hozzáadagolom.
Kész tésztát én kézzel még átgyúrom.
Hűtőbe pihentetem 3-4 órát.
Sütés alsó-felső program 160 fokon. Kb 10 perc ez függ a tészta vastagsága, illetve vékonyságától.
Sütés után szeretnél te is szemet gyönyörködtető méziket díszíteni, szeretettel várlak mézeskalács workshopomon.✨ 👉🏻 Krisztit az instagramon találod.
Társalgó 👇🏻